LEPTIRIĆI UPOZNAJU PTICE

Tjedan u „Leptirićima“ obilježile su brojne aktivnosti vezane uz ptice. Naši su „Leptirići“ potaknuti velikim brojem ptica koje su viđali vani bili vrlo zainteresirani za pobliže upoznavanje ptica i njihovog svijeta. Zanimalo ih je zašto ih je odjednom toliko puno, gdje odlaze, kako prezime, čime se hrane te na koji im način mi možemo pomoći lakše prebroditi zimu. Nakon pročitanih nekoliko knjiga o pticama, listanja enciklopedija te slušanja o ptičjem svijetu, „Leptirići“ su se odlučili okušati u likovnim aktivnostima gdje su mogli kreirati svoj rad u kojem su imali potpunu slobodu izraziti se na koji su način oni doživjeli sve što su čuli o ptičjem svijetu. Oslikavali su dlanove, igrali društvenu igru „Natjeraj ptičicu u kućicu“, slušali razne prigodne pjesmice o pticama, a odlučili su i zajedno napraviti vlastitu kućicu za ptice koju ćemo smjestiti na našu terasu.

Budući da nam je krenulo i vrijeme došašća, izradili su i adventski vijenac te su oslikavali oblutke od breze kojima će okititi i upotpuniti božićno drvce.

„Leptirići“ imaju još mnogo ideja i planova za nadolazeće blagdanske dane te svoje ideje svakodnevno prenose odgojiteljicama kako bi sve što su zamislili mogli i ostvariti.

Odgojiteljice Sanja i Nikolina