CVJETIĆI UPOZNAJU LJUDSKO TIJELO

Tijekom jednog od posjeta knjižnici našega vrtića, Cvjetići su odabrali enciklopedije o ljudskom tijelu. To je bio poticaj za početak istraživanja: od kojih se dijelova sastoji ljudsko tijelo i što sve može ljudsko tijelo. Uz pomoć pjesmice „Glava, ramena, koljena i stopala“ usvojili su nazive dijelova tijela, a uz pomoć dvije društvene igre usvojili su nazive dijelova lica.

Slikovnice „Balončica“ i „Bucko“ podsjetile su ih na važnost hrane i tekućine za ljudsko tijelo te su naučili da nije dobro jesti premalo niti previše i da bi trebali jesti umjereno te jesti raznoliku hranu. Da bi spoznaja o tome bila bolja, „Cvjetići“ su izradili svoju piramidu prehrane, koju smo zalijepili na zid u centru kuhinje i obitelji kako bi nas svakodnevno podsjećala na važnost zdrave prehrane.

Svakodnevnim aktivnostima u sportskoj dvorani našega vrtića te boravkom na svježem zraku „Cvjetići“ razvijaju spoznaju o važnosti kretanja za zdravlje ljudskog tijela. Spoznali su i što treba učiniti u slučaju bolesti. Jako im je zanimljiva bila igra „mali liječnici“.
Raznim svakodnevnim aktivnostima obogatili smo svoje znanje o ljudskom tijelu te ćemo nastaviti s razvijanjem zdravih životnih navika, kako bismo pridonijeli očuvanju svoga zdravlja.