ZIMSKI SPORTOVI U „LEPTIRIĆIMA“

Srednja dobna skupina „Leptirići“ vrlo su radosni zbog dolaska zime i snijega te su s velikim interesom svakodnevno sudjelovali u zimskim aktivnostima koje su osmislili zajedno sa svojim odgojiteljicama ovisno o interesu.

Snijeg je kao i svakom djetetu omiljena padalina te uvijek budi sjećanja na djetinjstvo i snježne radosti, a naši su „Leptirići“ imali tu sreću pa ih je jedno jutro dočekao prizor koji su dugo iščekivali- počeo je padati snijeg.

Nismo dugo razmišljali, već smo odmah krenuli sa zimskim aktivnostima. Likovna aktivnost u kojoj su se posebno dugo zadržali te je s velikom maštovitošću i kreativnošću kreirali bila je izrada vlastitih klizaljki. Tu su ujedno razvijali finu motoriku ruku budući da su konac provlačili kroz klizaljke da bi dobili što realističniji prikaz. Klizaljke su bile šarene, vesele, oslikane s puno dječje ljubavi i mašte.

„Leptirići“ su i „skijali“ po papiru na kojem su izradili vlastito skijalište prepuno snijega i taj su zadatak vrlo uspješno obavili. Nezaobilazne su bile i dječje pjesme koje su svakoga dana stvarale odličnu atmosferu.
Posebno zanimljiv bio je hokej na ledu kojeg su zajedno izradili te pokazali velik interes, ali i znanje za sudjelovanje u tom sportu. Kroz razne članke, knjige i časopise djeca su stjecala još više znanja te nadopunjavala ono što su već znali, a moramo ih pohvaliti jer su znali puno o sportovima, ali i sportašima.

Znanje su nadopunili i raznim radnim listovima vezanim uz zimske sportove koji ih potiču na bolju koncentraciju, razvoj pozornosti i pamćenja, ali i sposobnosti rješavanja problema, a sve to kroz igru i zabavu.

Naše zimske aktivnosti i snježne radosti nadopunjavati ćemo i narednih dana jer su naši „Leptirići“ posebno zainteresirani za sve ono što nam zima donosi.

Odgojiteljice Sanja i Nikolina