TJEDAN U LEPTIRIĆIMA

S novim tjednom stiglo nam je i prekrasno vrijeme pa naši „Leptirići“ baš poput pravih leptira borave većinu vremena na otvorenom u dvorištu vrtića. Planirane aktivnosti i poticaje prebacujemo izvan SDB kako bi djeca što više uživala u prirodi i svemu što nam ona nudi.
Tako smo prema dječjem interesu ovaj tjedan započeli s temom „KUKCI“. Djeca svakodnevno pronalaze razne vrste kukaca, bubamare, skakavce, mrave, puževe te mnoge druge stanovnike livade koji su im vrlo zanimljivi i bude u njima malog istraživača.

U likovnoj aktivnosti imali su priliku proučiti mrave te ih nacrtati kako bi nam njihovi divni crteži krasili naš vrtićki pano.

Budući da je vrijeme sadnje cvijeća, „Leptirići“ su zajedno sa svojim odgojiteljicama odlučili posaditi vlastito cvijeće o kojem će se morati i brinuti. Po potrebi ih zalijevati te gledati kako ono raste i koliko se njihov trud i rad isplatio. Time kod djece potičemo na razvoj odgovornosti, ali i stvaranja bolje slike o sebi obzirom da su u toj aktivnosti mogli pokazati sve svoje kompetencije i znanja.

Najprije su dotrajalim cvjetnjacima odlučili podariti novo ruho. Ofarbali su ih i time osvježili. Nakon što su se posušili bilo je vrijeme da ih ukrase i oslikaju temperama. Zatim su nasipali zemlju, posadili cvijeće koje su donirali njihovi roditelji, ukrasili kamenčićima i na kraju sve to zalili vodom čime je njihova aktivnost bila završena i cjelovita.

Bili su vrlo ponosni što su mogli sudjelovati u cjelokupnoj fazi obnove te sadnje cvijeća kao i činjenicom da su zapravo od „ničega“ stvorili „nešto“. To je bio dobar primjer kako možemo reciklirati pa su naši „Leptirići“ naučili i ponešto o obnavljanju starih stvari kako bi izradili nešto novo.

„Leptirići“ nastavljaju sa svojim ljetnim aktivnostima na otvorenom i narednih dana, a u nastavku možete pogledati i galeriju fotografija kako biste se uvjerili koliko su u svojim aktivnostima bili ustrajali i uspješni.

Odgojiteljice Sanja i Nikolina