Dječji vrtić Suhopolje održao Dan otvorenih vrata: Mališani roditelje “pustili” u svoj šareni svijet

19. lipnja u Dječjem vrtiću „Suhopolje“ održan je „Dan otvorenih vrata“ od 9:00 – 11:00 sati. Tom događaju odazvalo se 38 roditelja, sve zajedno u svim odgojnim skupinama.
Većina aktivnosti bila je pripremljena za provođenje u dvorištu vrtića gdje su roditelji zajedno sa djecom mogli slikati po prozirnoj foliji temperom, igrati nogomet, kuglati, igrati se u pješčaniku, hodati po površinama različitih tekstura, crtati kredama po stazama i slično.
U sobama dnevnih boravaka bile su im ponuđene igračke koje djeca svakodnevno koriste u vrtiću i kojima se rado igraju te su djeca bila sretna što mogu s roditeljima podijeliti iskustvo igranja njima.

Pojedina djeca i njihovi roditelji željeli su vrijeme provesti u našoj sportskoj dvorani u tjelesnim aktivnostima. Tu su djeca imala priliku pokazati roditeljima svoju fizičku spretnost i omiljene rekvizite.

Tete kuharice su za užinu djeci i roditeljima pripremile razne vrste voća (lubenicu, kruške, jabuke, grožđe, banane).

Također smo organizirali i radnu akciju prevoženja zemlje za izradu kamenjara sa jednog mjesta na drugo, u kojoj su sudjelovali očevi koji su prisustvovali Danu otvorenih vrata. Zemlju nam je donirala tvrtka „Švarc d.o.o.“, a kamenje za izradu kamenjara namjeravamo sakupiti tijekom narednog vremenskog perioda.

Roditelji su ovim druženjem dobili uvid u našu rutinu i svakodnevicu te su mogli promatrati odnos svoje djece sa ostalom djecom i odgojiteljicama. Također je ovo bila prilika za razvijanje i učvršćivanje ionako već čvrstih suradničkih odnosa između ustanove i roditelja na što smo jako ponosni i što nam je cilj postići svake pedagoške godine iznova.

Odgojiteljice i ravnateljica Dječjeg vrtića „Suhopolje“