Sveti Nikola i Advent u Točkicama

U “Točkicama” ovaj tjedan vlada veliko uzbuđenje zbog dolaska Svetog Nikole. Cilj obilježavanja dana Svetog Nikole je upoznavanje djece s njegovim životom i običajima vezanim uz njega. Slikovnice, pjesmice i igrokazi poticali su djecu na verbalno izražavanje, prepričavanje, pažljivo slušanje te su usvojili neke nove pojmove i naučili nešto novo o Svetom Nikoli.

U likovnim aktivnostima djeca su ukrašavala svoje čizmice, izrezivala i lijepila poklone u vreće te ukrašavala kapu, tj. mitru Svetog Nikole.

Velik interes iskazali su za slagalice Svetog Nikole, igru pomozi “Nikoli doći do čizmice” i crtanje po brašnu kažiprstom kojim su razvijali grafomotoriku šake.

S obzirom da nam dolazi i vrijeme adventa te paljenje prve adventske svijeće, provjerili smo što djeca znaju o tome te su oni proširili svoje znanje. Uz pomoć odgojiteljice izradili su adventski vijenac te im je na zid postavljen adventski kalendar kojim svaki dan kroz kratku priču iz Biblije i sličicu iz adventskog kalendara otkrivaju kako je Isus došao na svijet i zašto se Božić slavi.