U Zečićima ovaj tjedan aktivnosti vezane za zimu i zimske sportove te odijevanje zimi

U Zečićima ovaj tjedan aktivnosti su većinom vezane za zimu i zimske sportove te odijevanje zimi. Osim što nas grije i štiti od hladnoće, kapa u našoj skupini može biti i „čarobna“. Na kapi izrezanoj iz bijelog papira nacrtali smo uzorke bijelom pastelom što baš i nije izazvalo oduševljenje jer se ništa nije vidjelo. Tek kada smo kape obojili vodenim bojama uzorci su postali vidljivi, a kapu su nazvali čarobnom kapom.

Upoznali smo zimske sportove i igre na snijegu i ledu kroz slikovnice i fotografije te smo se odlučili iskušati u skijanju u sobi dnevnog boravka. Izradili smo skije od materijala koje smo iskoristili i više nam ne može poslužiti te na taj način reciklaže ukazujemo na važnost očuvanja okoliša i ponosni smo kad sudjelujemo u tome. Skijanje u sobi vrlo je zabavno, a djeca su pravi mali skijaši.

Naše omiljene igračke – lego kocke upotrijebili smo na još jedan način, da ponovimo boje koje smo naučili i povežemo boje i oblike kocki s odgovarajućim obrisima na papiru.
Po vlastitom izboru rado biraju slikovnice raznih poučnih sadržaja za njihovu dob. Na terasi vrtića uživamo u svježem zraku i zimskim sunčanim danima te proučavamo promjene u prirodi tokom ovog godišnjeg doba, a u dvorani vrtića razvijamo spretnost, ravnotežu i motoriku na raznim poligonima i spravama.

Odgojiteljice Ružica i Mirela