Stiglo nam je ljeto!

Protekli tjedan „Zvjezdice“ su dočekale ljeto, istražujući sve čari koje ovo godišnje doba nosi sa sobom. Kroz raznovrsne aktivnosti, simboličku igru i kreativne aktivnosti, djeca su imala priliku uživati, učiti i izražavati svoju maštu.

Kako bismo dodatno obogatili iskustvo učenja kroz igru, organizirali smo simboličku igru pod nazivom “Sladoledar”. Djeca su preuzela uloge prodavača i kupaca sladoleda, koristeći igračke sladolede. Kroz ovu aktivnost, djeca su razvijala socijalne vještine, komunikaciju i osnovne matematičke vještine kao što su brojanje i prepoznavanje novca.

Ljeto ne bi bilo bez sunca i sladoleda pa smo se posvetili i likovnim aktivnostima.

Izrada sunca: Koristili smo kolaž papir u nijansama žute i narančaste kako bismo napravili prekrasne slike sunca. Djeca su rezala i trgala papir u različite oblike i veličine te ga lijepila na papir. Ovo im je bila odlična prilika za vježbanje fine motorike i koordinacije oko-ruka.

Izrada sladoleda: Djeca su izrađivala sladolede koristeći papir u boji, škare i ljepilo. Izrađivali smo kornete od smeđeg papira i kuglice za sladoled u raznim bojama, te ih ukrašavali.

Na kraju su svoje radove ponosno izložili na našoj ljetnoj izložbi.