Majčin dan u Dječjem vrtiću Suhopolje

Jučer, 13. svibnja 2024. godine u popodnevnim satima u Dječjem vrtiću Suhopolje održana je igraonica za majke i djecu, polaznike našeg vrtića, povodom Majčinog dana. Djeca su svoje mame obradovala sa kratkim priredbama u sobama dnevnog boravka, a zatim su ih darivali darovima koje su sami izradili sa svojim odgojiteljicama. Ove godine, djeca su majkama darivala mirisnu sol za kupanje što je sve mame oduševilo i obradovalo! Također su im dali i prigodne čestitke koje su vlastoručno oslikali i ukrasili, na što su svi bili izuzetno ponosni, pogotovu kad su vidjeli radost u maminim očima.

Zatim su prešli na igre koje su im pripremile odgojiteljice, poneke skupine su imale i radionice u kojima su izrađivali nakit, ukrašavali teglice salvetnom tehnikom, bojali bojanke. Vidljivo je koliko su i mame i djeca bili opušteni u prostoru našeg vrtića, sobe i hodnici su odjekivali zajedničkim smijehom. Nakon toga, izašli smo svi zajedno na igru u naše dvorište vrtića koje je bogato opremljeno raznim igralima. Vladala je izuzetno vesela atmosfera, mame su imale priliku promatrati svoju djecu kako vladaju prostorom u kojem nisu one svakodnevno prisutne, njihove odnose sa odgojiteljicama i prijateljima. Djeca su im demonstrirala svoje omiljene igre na dvorištu u kojima su i one zdušno sudjelovale.
Našem druženju također je prisustvovao Općinski načelnik Općine Suhopolje gosp. Goran Doležal.

Sve mame kada su odlazile imale su smiješak na licu, što je nama pokazatelj da su uživale u ovom događanju i također poticaj za nastavak organiziranja ovakvih druženja.

Ravnateljica i odgojiteljice Dječjeg vrtića Suhopolje